lördag 9 februari 2008

Lista över de 100 mest ansvarstagande företagen i världen

Det brittiska analysföretaget Innovest har släppt en ny ranking över de mest socialt och miljömässigt ansvariga företagen i världen. På listan finns sex svenska bolag - Atlas Copco, Fabege, H&M, Holmen, SCA och Scania. Rankingen bygger på hur företagen hanterar frågor som rör miljö och socialt ansvar såsom utsläppshantering, energieffektivisering, koldioxidutsläpp, arbetsförhållanden, minimilöner, hälsa/säkerhet samt barn- och tvångsarbete.

Storbritanninen, USA och Japan har flest bolag på listan. Där finns nu även ett kinesiskt bolag -MTR Corporation. Samtidigt har Google åkt ur listan delvis på grund av deras förehavanden i Kina. Som vi skrivit om i tidigare inlägg har Google lämnat ut uppgifter till en av deras användare till kinesiska regeringen.

1 kommentar:

Patrick Andersson sa...

Hej
Jag sitter för närvarande och skriver en Magisteruppsats på statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs Universitet: Målet med studien är att kartlägga Hur den svenska statens CSR arbetet ser ut? JAg undrar om ni har några bra tips på statliga utredningar m.m som kan tänkas vara intressant för min studie då jag för närvarande har kört fast.

MVH
Patrick Andersson
Kontaktinformation:
guspatan@student.gu.se